1

LIVE 09/03/2014 WILLEMEEN ARNHEM

Depressive black metal uit Zweden en old school black uit Nederland, the “Tanke & Minne” tour van beide Zweedse bands kwam in Arnhem en het Nederlandse Lubbert Das mocht openen.

LUBBERT DAS verraste mij enorm in positieve zin, de rauwe black met heel veel punk invloeden is erg sterk en werd ook sterk gebracht. Er was niet veel interactie met het publiek en ineens was het alweer afgelopen. Een band om in de gaten te houden.

SVARTI LOGHIN was ooit een depressive black metal band maar gaandeweg veranderde men in een soort van post rock akoestische folk-achtige band. Live gebruikte de band Kim van Hypothermia voor de zang en dat was misschien niet de beste keuze, zijn gekrijs ging soms compleet over the top en op andere momenten was zijn zang totaal niet te horen.

HYPOTHERMIA sond op het podium in monnikengewaden en een snaar brak al voordat men überhaupt gestart was. Dus een paar minuten later dan gepland begon men en ik moet toegeven, het gekrijs van Kim paste hier wel goed bij. Misschien lag het aan mij, misschien lag het aan het verschil tussen beide bands maar Hypothermia bracht een prima show met Kim op zang.

Advertisements